Marknadsföringskampanj - Gruppi

Sophie Billing och Rebecca Herslöf gör sitt projektarbete i Stockholm åt ett företag som arbetar inom lite nya områden. De fick sitt projektarbete genom Sophies praktikplats.

Vad är det ni ska göra under projektarbetet?

- Vi kommer både planera och genomföra en marknadsföringskampanj åt det Stockholmsbaserade företaget Gruppi. Företaget arbetar inom en ny tjänstekategori i Sverige, nämligen webben, där man erbjuder produkter och tjänster från lokala företag till rabatterade priser.
Företaget är nystartat och inne i en expansionsfas, där målet för vår marknadsföringskampanj är att hjälpa dem med den processen. Kampanjen kommer vara uppdelad i tre marknadsföringsaktiviteter av olika natur och genom dessa vill vi skapa uppmärksamhet och PR för företaget, öka medlemsantalet samt trafiken till webbsidan.   

Vad tror ni att ni kan lära er av projektet? Vilka blir största utmaningarna?

- Största utmaningen har varit den interna kommunikationen mellan oss och företaget. För oss har det varit svårt att komma in som en extern arbetsgrupp där vårt arbete har störts och/ eller hindrats av faktorer som ligger långt utanför vår makt.
- Lärdomarna från projektet kommer däremot bli många och de flesta av dessa kommer givetvis handla om kommunikation, gränsätning, avtal och risker. Vi kommer också läsa oss hur man planerar sin tid och hur den tidsplaneringen sällan fungerar i verkligheten. Sen måste vi även nämna det faktum att man lär sig otroligt mycket bara av att göra ett projekt med en verklig beställare och som genomförs mer än enbart i teorin.

Vad vill ni uppnå för att vara nöjda när projektet är över?
- Vi vill självfallet uppnå målen vi satt upp för projektet samt att företaget ska vara nöjda med vårt arbete, vilket vi ser som den främsta framgångsfaktorn i ett lyckat projekt. Ett annan målsättning för oss vara även att vi skulle ha roligt under projektets gång och att vi skulle få med oss lärdomar, kunskap och erfarenhet vi kan använda oss av i framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0